Lagring

Det gælder generelt at al frugt holder sig bedst når det nedkølet. For æbler, sød kirsebær og blommer er den bedste lagrings temperatur 2 – 4° C. Pærerne opbevares bedst ved en temp. På minus 1° C. Det er ligeledes meget vigtigt at frugten nedkøles umiddelbart efter plukningen. I Egeby Frugtplantage sættes sød kirsebær og blommer på køl nogle få (1 – 2) timer efter plukningen mens æbler og pærer generelt nedkøles i løbet af det første døgn.Ud over almindelig køl som vi har herhjemme, har vi også tilgang til ULO-lagring. På et ULO lager sænkes luftens indhold af Ilt til ca. 1% (normalt luft indeholder ca. 22% ilt). Ved at sænke iltindholdet stopper frugtens modningsproces og det bliver muligt i langt højere grad at bevare friskheden i frugten. På et ULO lager kan æblerne holde sig mellem 2 – 3 gange så lang tid som på et almindelig kølelager og det er dermed muligt at sælge friske æbler i hele foråret.